pageid: 83

Buitenschrijnwerk

 

Een juiste keuze van buitenschrijnwerk is op vandaag uitermate belangrijk en dit zal naar de toekomst toe zeker nog verder benadrukt worden (passief of lage-energiewoningen). Op vandaag zijn er 3 verschillende mogelijkheden :

- Houten ramen

- Aluminium ramen

- PVC ramen

 

Deze bestaan in alle soorten en maten, verschillende soorten glas / soorten hout / soorten kleuren.

Als we naar budget kijken zijn de ramen in volgorde van goedkoop naar duur : PVC / ALUMINIUM / HOUT.

In de houten ramen, die het duurste zijn, is het dan nog afhankelijk van de soort hout die wordt gebruikt : Merantie / Sipo / Afzelia / Iroko / Padouck / Afromosia.

 

Aangewezen is project per project te bekijken in functie van budget en noden van de klant. Zo hebben we al landelijke woningen gehad waarbij de mensen houten ramen in Afromosia wensten, doch evenzeer landelijke woningen waarbij de ramen uitgevoerd werden in een standaard PVC Creme – kleur naturel. Dit zijn 2 uitersten qua kostprijs doch is in te werken in het concept. Zo hebben we geadviseerd om het voegwerk van de rustieke steen een creme – kleurige toets te geven zodoende de PVC ramen erin opgingen en het resultaat mag gezien worden.

 

Aarzel niet om Uw project ‘s samen te bespreken, vrijblijvend geven we U ons beste advies. Tenslotte moet U als klant het best bediend worden!